lørdag den 5. april 2014

Altanhaven i april

Den første kop kaffe er drukket i solen. De lillagule krokus er allerede kommet og gået igen. Spirerne spirer, og ting bliver grønne. Hver dag er der sket noget nyt. Et blad har foldet sig ud, en blomsterknop er bristet, klematissen har slynget sig om den første gren på sin lange klatretur.


Mine klematis-stiklinger har igen i år klaret sig fint. Dem lavede jeg sidste år i juni - det er ret nemt. Her kan du læse mere om klematisstiklinger: Altanhaven i juli. Da stiklingerne slog rod, plantede jeg dem ud i krukken, som har stået ude hele vinteren dækket med gran. 


Sidste års stiklinger nåede på en enkelt sæson at kravle helt op til tagrenden på min gamle altan, så jeg håber på at gentage succesen i år: 


Mine nyindkøbte Summersnow venter på en krukke.


Juleroserne visner så småt - men det ser ret fint ud, synes jeg. 
Der er kommet hornvioler i krukkerne, og klatrehortensiaen folder sine voksagtige lysende grønne blade ud. Forhåbentlig vil den med tiden kravle ud og ind på altanens rækværk. 


De første småplanter kom allerede ud i drivhuset i slutningen af marts og klarer sig overraskende godt. Det er klokkeranke, tallerkensmækker og selvhøstede stokroser. Der er kun 5 grader om natten, men de lader til at kunne tåle det, og så holder det lidt igen på væksten, så jeg ikke igen (som sidste år) ender med en jungle af planter allerede midt-april. Stokroserne skal ned i gården, og så håber jeg de vil blomstre op ad en stor bar væg næste år. 
Til gengæld kunne de små spirer fra måneblomst ikke tåle at komme ud i drivhuset endnu - efter en enkelt nat var bladene helt slatne, men det lykkedes mig dog at redde dem tilbage til livet med sol, varme og vand.


Lige et sidste billede af en af mine minipåskeljler (tror jeg nok), som er lige på nippet til at folde sig ud.


2 kommentarer:

 1. Hvor er juleroserne bedårende - super godt billeder du der har taget ;o)
  Ja det bliver spændende at se hvor stor og flot din klatrehortensiaen bliver.
  Smuk lørdag til dig ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annie. Mange tak! Jeg har fået lov at låne et kamera, så nu er det slut med utydelige mobilbilleder :) God dag til dig også!

   Slet

Det er sjovt at se, hvem der kigger forbi - så jeg ville blive så glad, hvis du lægger en kommentar!