tirsdag den 4. marts 2014

Vi prøver igen!

Hmm, det forrige hold klokkerankefrø kom aldrig op af jorden. Så nu prøver jeg igen. Måske er der nogen derude, som har et godt fif? Tror måske jorden var for våd, og at frøene rådnede... Men jeg krydser fingre for næste omgang!


4 kommentarer:

 1. Hej Nina,
  Inden jeg sår klokkeranker, lægger jeg altid frøene i blød en tre timer forinden. Derefter bliver frøene meget slimede og "levende". Så sår jeg dem blot i sandiblandet muld (ikke for dybt) og venter i spænding.
  Held og lykke med såningen!
  Husk desuden at klokkeranker er sultne planter, så de kan med andre ord ikke få nok af alt det gode. Lys, vand og gødning.
  Hilsen Mathias

  SvarSlet
 2. Jeg gør det samme som Mathias, så det er et godt råd. Desuden kan de godt lide at starte et varmt sted.
  Jeg kniber dem efter 2. kimblad for at få dem mere fyldige. Det virker for mig.

  SvarSlet
 3. De ser jo fantastiske ud, er det klatreplanter ?.
  Mange havehilsner

  SvarSlet
 4. Mange tak for de gode tips :) Jeg har før prøvet det med at lægge dem i lidt vand - nu har jeg lige sået næsten 50 (og jeg aner ikke, hvor de skal være), så nu må det lykkes med bare nogle af dem!
  @Anne Vibeke - ja, det er en klatreplante, som hedder klokkeranke. De er bare så flotte og kan vokse sig kæmpestore på en enkelt sommer. Claus Dalby har lavet en rigtig god video, der viser, hvordan man sår dem: http://www.clausdalby.dk/2011/03/operation-klokkeranke.html#.Uxg_jE17yUk

  SvarSlet

Det er sjovt at se, hvem der kigger forbi - så jeg ville blive så glad, hvis du lægger en kommentar!