tirsdag den 30. april 2013

Så-feber


Det er første år, jeg sår. Og ja, som I måske har fornemmet, er jeg vild med det. Det er egentlig en lidt underlig fornemmelse. Hvorfor er det så fantastisk at putte en lille, runken, brun ting ned i dejlig, fugtig muld og så se en lillebitte grøn spire dukke op? Jeg ved det ikke. Men når jeg står op om morgenen, er det ligesom december måned, da jeg var lille. Ikke en eneste dag var det noget problem at komme op – julekalenderen med den fantastiske præfabrikerede chokolade, der smeltede hvinende sødt på tungen, ventede jo. Og på samme måde med spirerne. Alle bakker og potter tjekkes igennem og en lille bleg nakke er den bedste start på dagen.

Jeg prøver lidt af hvert
Nogle af de første planter, jeg faldt for, er klokkeranke (man er vel dalbyist) og pragtsnerler.


Jeg har jo i sagens natur intet drivhus, så har brugt lejlighedens vindueskarme. Blev grebet af stemningen og købte allerede i januar en Roottrainer, men har nu egentlig også bare været glad for at så i helt almindelige plastpotter. Jeg skifter manisk mellem at være udstyrs-freak med minidrivhuse og kunstigt lys og brug-hvad-du-har-øko-type med halve mælkekartoner og gamle tomatbakker. 

Nu må det gerne snart blive varmt udenfor

6 kommentarer:

 1. Jeg bruger også vindueskarmene, og er så afgjort ikke ekspert udi at så. Men jeg har i år investeret i et par billige arkitektlamper fra Ikea (tror de koster 65 kr) og en specialpære til forspiring fra Nelson Garden. Lamperne har afgjort haft en virkning, for planterne er ikke blevet så ranglede. Det kræver dog, at du kan samle potterne lidt mere, end jeg kan se, at du har på billederne.

  En sommeraltan med masser af kravlere må blive helt fantastisk!

  SvarSlet
 2. Hej Nette

  Det lyder som en rigtig god (og billig) idé - det vil jeg helt klart prøve næste forår:) Og ja, håber netop at altanen kan blive lidt jungle-agtig kravlende til sommer.

  Kh
  Nina

  SvarSlet
 3. Du skal bare være opmærksom på, at pæren koster ..... tror det kr. 125,- ..... eller var det kr. 150,-?

  SvarSlet
 4. Ok - man vil jo heldigvis godt ofre lidt på de små plantebabyer:)

  SvarSlet
 5. tjaaa... de små planter trives da fint :)

  SvarSlet
 6. @Tim - ja, de har det nu meget godt:) Glæder mig bare til, at det bliver varmt nok til at få dem ud!

  SvarSlet

Det er sjovt at se, hvem der kigger forbi - så jeg ville blive så glad, hvis du lægger en kommentar!