tirsdag den 30. april 2013

Jeg er bidt


Jeg er bidt. Jeg ved ikke helt hvordan. Det er en underlig fornemmelse. Jeg tænker på blomster og planter hele tiden. Når jeg spiser morgenmad, når jeg sidder til forelæsning, når jeg skal sove, ja endda drømmer jeg om dem. Det her forår er det gået helt galt, og der er såbakker og minidrivhuse og spirer og plante-babyer i hele lejligheden. Er det mon sundt? 
I mine drømme ser jeg endeløse blomstermarker, pergolaer svulmende med store, tunge roser, svajende staudebede, lange rækker af sprødgrønne gulerodstoppe og dalbyanske spejlbassiner. I virkeligheden har jeg en altan på 8 kvm. Men jeg elsker den!

Et kig ud på altanen en våd sommerdag sidste år

Jeg har længe fulgt med som skyggelæser (jeg lover at begynde at kommentere, ama'r halshug!) i have-blogverdenen og fået masser af inspiration og ideer til altanen. Den er lille, men der er stadig plads til at drømme, trods alt.
Jeg er måske ikke ligefrem i ”have-segmentet”; de fleste af mine venner kigger underligt på mig, når jeg fortvivlet spørger dem, om de dog ikke kan fortælle mig, hvorfor mine nøje udvalgte og nyindkøbte lathyrus-frø ikke spirer og deler måske heller ikke ligefrem min armene-i-vejret-ekstase, når jeg ser det første grønne bryde gennem jorden.

Grøntgrøntgrøntgrøntgrønt

Så nu vil jeg altså være med! Herinde sammen med alle jer andre.
Der er ikke så meget at vise frem endnu. Min altan er i forårs-mode (læs: algegrøn og med halvtriste planter, som lige netop har overlevet vinteren), men jeg drømmer om en frodig jungle af klatreplanter og dahliaer og pæoner og anemoner og pelargonier og alt muligt andet, jeg som en fjantet hundehvalp på skovtur bliver fristet af på planteskolens bugnende hylder.
Jeg håber i hvert fald, at I har lyst til at følge med i mine nogle gange famlende, men altid top-motiverede forsøg på altanen (og så håber jeg da selvfølgelig, at der kunne falde nogle gode råd af på vejen fra nogle af jer mere erfarne havefolk!)

6 kommentarer:

 1. Velkommen til havebloglandia, hvor jeg er helt sikker på, at du kan dele mange af dine drømme og planteerfaringer :-) Og så kan jeg læse, at du er blevet smittet med havevirus, så du er det helt rette sted, hvor vi er rigtig mange med samme symptomer som dig.
  Håber du finder dig godt tilrette her :-)

  SvarSlet
 2. Hej Susanne
  Tusind tak! Jeg glæder mig til at "være med" :)
  Kh
  Nina

  SvarSlet
 3. Kære Nina,
  Rigtig mange gange velkommen. Jeg glæder mig meget til at følge med her hos dig og er sikker på, at jeg vil blive både klogere og ganske meget gladere af det. Allerede nu ser det lovende ud! Al mulig held og lykke til med dine små planter, dine frodige blomsterdrømme og bloggen her ikke mindst. Nu er vi i det mindste to unge mennesker herinde!
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. @Tusind tak! Jeg har jo også fulgt med inde på din inspirerende blog, og synes det er så fedt, at du gør det, du brænder for:) Jeg tror at alle - uanset alder - kan finde glæde i noget så simpelt som at se ting gro - så måske vi skulle starte en ungdoms-blomster-revolution ;)

   Slet
 4. Forventninger og glæden ved at se en blomst eller plante man selv har sået ,er jo den samme om pladsen er lille eller stor,du kan komme rigtig langt med potter krukker i flere etager,der findes masser af flotte, nemme ,svære spændende planter du vil ha meget glæde af,og specielt fordi din plads er begrænset vil hver enkelt lille grønne spire netop få den ekstra opmærksomhed,som man i en stor have overser:)
  Held og lykke med projektet og velkommen til dette grønne univers:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Og du har fuldstændig ret - hver enkelt lille spire er guld værd på altanen:)

   Slet

Det er sjovt at se, hvem der kigger forbi - så jeg ville blive så glad, hvis du lægger en kommentar!