lørdag den 22. februar 2014

Køkkenhave og blomstermark på 8 kvadratmeter

Så har jeg gjort forårsrent på bloggen og er åbnet op igen efter vinteren. I mellemtiden er jeg flyttet (altså i virkeligheden) – hvilket betyder, at jeg nu er den glade ejer af en 8 kvadratmeter stor sydvestvendt altan. Juhuu, endelig kan mine blomster få den sol, de fortjener.

Efeu, juleroser, lyng og klatrehortensia i den store krukke. 

For enden en klematis, som forhåbentlig kommer til at dække "endevæggen", hvis den har overlevet vinterens frost


I løbet af vinteren er der lagt store planer, som jeg løbende vil fortælle om.
Jeg har fået de fleste flerårige planter med fra min gamle altan og har tænkt meget over, hvordan altanen også kan være hyggelig at se på om vinteren. Det er jo lidt noget andet end en have, hvor man godt kan have et bart hjørne med visne stauder - altanen kigger man jo på hver dag, så jeg prøver at blive gode venner med stedsegrønne og vinterblomstrende planter.
I år har jeg købt efeu, som med sine grønne blade lyser op i vinteren. Også lyng og juleroser. Juleroser og påskeklokker er jeg helt vild med, og hvis jeg havde plads ville jeg have mange flere.

Krukkerne står beskyttet op ad muren, pakket ind i bobleplast
I sidste uge kom krukkerne frem. Dem plantede jeg til med løg i efteråret i sidste øjeblik, og jeg kan ikke længere huske med hvad – så det bliver spændende at se, når de springer ud. Det er første gang, det er lykkedes med løg i krukker for mig – sidste gang var de alle rådnet.
Tricket i år var at stille alle krukkerne langs husmuren og så dække dem til med bobleplast.Til sidst den største nyhed. Jeg har købt DRØMMEdrivhuset efter at have brugt timer og atter timer på nettet for at finde et drivhus, som passer til en lille altan. Det er supersmart og har en indbygget funktion, som gør, at tagvinduet automatisk åbner sig for at tilpasse temperaturen. 
Det er ikke ankommet endnu, men I kan se et billede her:

Drivhuset skal være sprængfyldt med tomater!
Fra Gardenista.com10 kommentarer:

 1. Hej
  Jeg faldt tilfældigt over din blog igår, så hvor er det dejligt du er åbnet op igen efter vinteren:-) skønt med inspiration til hvordan man kan bruge sin altan:-) jeg vil lige høre dig hvor du har dine cafe stole fra? jeg kunne godt bruge et par stykker med et lidt afskallet look til min altan.. ser frem til at følge med i dit altanliv..

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg er også glad for at have "åbnet" op igen :) Sjovt, at du spørger til stolene, for vi har dem faktisk til salg, da vi ikke har plads til dem alle på altanen. De er købt i Frankrig hos en marskandiser, og vi kunne bare ikke stå for dem, så der røg lige lovlig mange med hjem. De koster 300 pr stk, skriv mig evt en sms på 40731779, hvis du er interesseret :)

   Slet
 2. Hvor et skønt, skønt drivhus. Glæder mig til at følge dine tomater!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Drivhuset kommer i morgen - så kommer snart med update :)

   Slet
 3. Tillykke med din nye altan! Hvor ser den skøn ud. Og hvor er det dejligt, at du har lukket op igen efter vinteren - jeg var lige ved at skrive en mail til dig, for at høre om du kom tilbage igen :)
  Jeg kender kun alt for godt vinterdilemmaet, så jeg skal også øve mig på det stedsegrønne. Jeg glæder mig til at følge livet på din nye altan og det spændende projekt med den flotte drivhus.
  Solskinshilsner Ane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ane - mange tak! Jeg har selvfølgelig også været inde at snuse på din blog. Vi må lige udveksle tips over sommeren :)

   Slet
 4. Dejligt for en landbo at se sådan et frodigt landliv på en byaltan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, mange tak :) Jeg er jo også selv en landbo inderst inde, så prøver at tage lidt med mig ind i byen.

   Slet
 5. Skønt med alt det haveliv på altanen! Der er mange, der slet ikke ved, hvor meget, man kan dyrke på en altan eller i en vindueskarm, så vi har lige haft en post om window farming basics ovre hos os.
  Dejligt at se én, der virkelig kan det der :-)

  SvarSlet
 6. Hej Nina, tillykke med din nye altan, jeg glæder mig til at følge den!
  Bedste hilsner
  Bente

  SvarSlet

Det er sjovt at se, hvem der kigger forbi - så jeg ville blive så glad, hvis du lægger en kommentar!