fredag den 14. juni 2013

Altanhaven i juni

Jeg har været oppe til tre eksamener inden for den sidste uge, så har ikke haft så meget tid til bloggen. Men nu får I en lille update. Sommerblomsterne begynder virkeligt at vokse til, knolde og løg spirer, og min klematis og mine slyngplanter kravler af sted.

Mit pelargoniehjørne. Pebermynte-pelargonie bagerst, min Dronning Ingrid og slyngpelargonien, som ellers var døden nær. Ind i mellem er der plantet helichrysum


Bagerst til venstre lathyrus og ved siden af i en gammel Aarstiderne-kasse er der stolt kavaler og klokkeranke. Foran i zinkbajlen har jeg sået frø fra Dalbys "Den hvide have"-pakke.


Selvom der ikke er meget sol på min altan er både ranunkel, dahlia og franske anemoner spiret.  Op ad rækværket slynger en klematis Montana Pink Perfection sig (og ja, træet trænger til en kærlig hånd!). 

Væggen begynder at vokse til. Her kan du se, hvordan min klematis så ud tidligere på året. 
En enkelt blomst har min klematis (som næsten må være i Montana-familien) kvitteret med. Det helt store blomsterflor bliver nok først næste år. 

Den lysegule tallerkensmækker Milkmaid.

Stokrose-bebser, som trænger gevaldigt til at blive plantet om. 

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare godt ud! Og wow med din klematis, som du selv har formeret. Det giver mig ekstra blod på tanden, jeg skal snart ud med saks og formere selv :)
  Dine stolte kavalerer er større end mine ... lægger dine sig også lidt hen ad jorden det første stykke, for så at stå lige op?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ane - mange tak for dine kommentarer! Har lige været ude af loopet pga. eksamen et stykke tid:) Men jo - sjovt nok lå mine stolte kavalerer også ned i starten. Nu har de fået en stærk stilk og er blevet ca 30 cm. høje. Og den første er blomstret! Jeg skal også i gang med saksen i dag og have lavet klematisstiklinger til næste år:) Kh Nina

   Slet
 2. WAUW! Jeg er altså totalt pjattet med din blog... Elsker at du har tallerkensmækkere i de der hænge-nogen! Og også at du har valgt den der Milk Maid, for de kradse røde/orange nuancer er jeg slet ikke til..

  Og duftpelargonier? Hvor har du fundet dem? Jeg kan ikke finde nogen og vil så gerne eje en HEL masse skøre dufte (man kan vist få kakao, bubblegum og alt muligt sjovt.. Og jeg ER jo en duftnørd.. Se evt DuftVerket.dk *host*)

  Altanhaven: Jeg blander mig bare lige :D Mine stolte ligger ikke ned i starten..

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, tusind tak:) Har det på helt samme måde med tallerkensmækkere - men havde nu meget svært ved at få dem til at spire, selvom jeg har hørt det skulle være det nemmeste af det nemmeste. Duftpelargonien har jeg fået af min kæreste, ved faktisk ikke, hvor den er fra - men er også helt vild med deres krogede grene og duft. Har set nogen på Gl. Kongevej - der er en del små blomsterbutikker, som også har en masse andet godt:) Kh Nina

   Slet

Det er sjovt at se, hvem der kigger forbi - så jeg ville blive så glad, hvis du lægger en kommentar!